Janjetina sa kuminom

Janjetina sa kuminom

janjetina-sa-kuminom-recept
Janjetina sa kuminom


Proizvodi

2 žlice. kikirikijevo ulje
400 g janjećeg fileta
1 kašika mleveni kumin
1 kašika. Shaoxing rižino vino
1 kašika. tamni soja sos
1 kašika kukuruzni škrob
3 češnja belog luka
2 cm svježeg đumbira
1 luk
1/2 žlice Sečuanska paprika
1 kašika sjemenke kumina
1 kašika. crno sirće
5 kapi sezamovog ulja
3 stabljike korijandera
150 g azijskih rezanci

Vreme: 15 min
Porcije: 4 osobe

Način pripreme:

1. Za marinadu izmiješajte u dubokoj posudi 1 kašiku. kikirikijevo ulje, rižino vino, mljeveni kumin, sojin sos i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte dok ne postane homogena smeša. Jagnjetinu narežite na krupne komade i dobro ih uvaljajte u marinadi. Ostavite na stranu 5-10 minuta.

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Kako brzo zaspati: pet jednostavnih načina

2. Ogulite luk i prerežite ga na pola. Odvojite njegove slojeve. Ogulite češanjake belog luka i korijen đumbira i narežite ih na tanke kriške.

3. Dobro zagrejte tiganj. Sipati 1 kašika. kikirikijevo ulje. Zapecite pola janjetine na sve strane oko 2 minute, često protresući tiganj. Izvadite na tanjir i na isti način zapecite drugi dio mesa. Jednom kada je spremno vratite preostalo meso u tiganj zajedno sa lukom, belim lukom i đumbirom. Umutite ili snažno promiješajte. Začinite sjemenkama sečuanske paprike i kumina. Dodajte sezamovo ulje, sojin sos i crno sirće. Promiješati

4. Namočite rezance u posudi s toplom vodom prema uputama na pakovanju.

5. U tiganj dodajte rezance i promiješajte. Stavite poklopac i kuhajte 10 sekundi. na kraju pospite grubo nasjeckanim korijanderom - lišćem i stabljikama. Pirjajte pod poklopcem još 5 sekundi. Poslužite jelo odmah.

Primjedbe

Popularni postovi