Pečena piletina na roštilju

Priprema
15 min.

Pečenje
40 min

Ukupno
55 min

Porcije
6
pečena-piletina-na-roštilju
Pečena piletina na roštilju

NEOPHODNI SASTOJCI
piletina - 1.200 g
sol
biber
crvena paprika - 1/2 kašike
beli luk - 3 režnja
maslinovo ulje - 60 ml

ZA GARNIS
tikvice
luk
Patlidžan
paprike

NAČIN PRIPREME
Piletina se opere.

Tada se prorezuje kroz grudi. Dobro se otvara i stavlja u plastičnu kesicu. Lagano tucite drvenim čekićom.

Piletina se slani.

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Nova metoda za mršavljenje bez dijete

Sipajte maslinovo ulje u posudu. Dodajte crvenu papriku i usitnjeni češnjak. Cijelu piletinu dobro namastite marinadom .

Da bi se piletina pekla cijela , na roštilju se mora nalaziti dovoljno žara koji je kontrolisan da nije puno jak.

Roštilj premažite se komadom slanine. Postavite pileću kožicu prema gore. Periodno se okreće.

Ako imate ostatak marinade, premažite ga na piletinu tokom pečenja.

A kad se piletina lijepo ispeče, izvadite je sa roštilja i stavite u šerpu, prekrivajući gotovu pečenu piletinu sa poklopcem.

Slijedi prženje povrća koje će nadopuniti i ukrasiti ukusnu piletinu.

Zabavite se uz ovu pečenu cijelu piletinu na roštilju!

Primjedbe

Popularni postovi