Priprema
15 min.
Pečenje
40 min
Ukupno
55 min
Porcije
6
Pečena piletina na roštilju |
NEOPHODNI SASTOJCI
piletina - 1.200 g
sol
biber
crvena paprika - 1/2 kašike
beli luk - 3 režnja
maslinovo ulje - 60 ml
ZA GARNIS
tikvice
luk
Patlidžan
paprike
NAČIN PRIPREME
Piletina se opere.
Tada se prorezuje kroz grudi. Dobro se otvara i stavlja u plastičnu kesicu. Lagano tucite drvenim čekićom.
Piletina se slani.
NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA
Nova metoda za mršavljenje bez dijete
Sipajte maslinovo ulje u posudu. Dodajte crvenu papriku i usitnjeni češnjak. Cijelu piletinu dobro namastite marinadom .
Da bi se piletina pekla cijela , na roštilju se mora nalaziti dovoljno žara koji je kontrolisan da nije puno jak.
Roštilj premažite se komadom slanine. Postavite pileću kožicu prema gore. Periodno se okreće.
Ako imate ostatak marinade, premažite ga na piletinu tokom pečenja.
A kad se piletina lijepo ispeče, izvadite je sa roštilja i stavite u šerpu, prekrivajući gotovu pečenu piletinu sa poklopcem.
Slijedi prženje povrća koje će nadopuniti i ukrasiti ukusnu piletinu.
Zabavite se uz ovu pečenu cijelu piletinu na roštilju!
Primjedbe
Objavi komentar