Vitka kašika

Vitka kašika


Način pripreme: Lako
Potrebno vreme: 100 min
Količina: 8 porcija

Potrebni sastojci:
boranija 300 grama
okra 300 grama
krompira 300 grama
mrkva 3 komada
rajčice 500 grama
luk 2 glavice
bijeli luk 1 glavica
paprike 3 komada
Patlidžan 1 komad
paprika 1 kašika
jednak
ulje 6 kašika
vitka-kašika

Recept:
Cijelo ljeto okupljeno u jednom jelu! Ovo je vitka kašika ! Sva se ljetna povrća susreću u ovom receptu da vam pomogne da osjetite ljeto svim svojim čulima. Ljeto je doba kada svježeg povrća ima u izobilju, a na štandovima se može naći svježi krompir, mrkva, paradajz, luk, rjeđa okra i zeleni grah. Dodajte malo sira i uživajte u jedinstvenom ukusu povrtne kase!

Palačinke sa jogurtom

Kada je soda bikarbona dobra za zdravlje

Prvi korak u receptu za vitku kasiku je odabir i priprema proizvoda. Birate svježe proizvode, a dobro je izbjegavati smrznute ili konzervirane kako biste postigli maksimalno dobar ukus. Prvo okraku očistite rezanjem stabljika, a zatim je kuhajte oko 4-5 minuta u slanoj vodi. Okraku operite hladnom vodom da biste odvojili sluz i ocijedili.
Mrkvu ogulite i narežite na debele krugove. Ogulite patlidžan i narežite ga na kockice. Zeleni grah očistite uklanjanjem oba kraja i svaki grah prerežite na pola. Krompir ogulite i narežite na velike komade. Ogulite luk i češnjak. Rajčice se peru, gule i naribaju. 
U veliku tavu stavite sve pripremljeno povrće, dodajte otprilike 1 jednaku žlicu soli, crvene paprike i ulja i miješajte ručno kašikom da se sve povrće dobro otopi. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 stepeni oko 70-80 minuta, dok se sve povrće dobro ne skuva. Pazite da jelo ne zagori tokom pečenja, pa stavite aluminijsku foliju da ne izgori, a to uklonite 3-4 minute prije nego što izvadite posudu iz pećnice.

Mršava supa se odlično kombinira s bijelim slanim sirom.

Primjedbe

Popularni postovi