Lubenica ili dinja za desert

Ljeti često padnemo u dilemu: odabrati lubenicu ili dinju za desert?

lubenica-ili-dinja-za-desert-recept

Tradicionalna rasprava o tome koji je glavni glavni ljetni desert - lubenica ili dinja , nema smisla, jer se ovi proizvodi moraju svrstati u različite kategorije

To je za Radio Sputnjik rekla nutricionistkinja Margarita Koroljova, a citira BGES.

S gledišta pravilne prehrane, lubenica se može koristiti kao ljetni doručak i desert, završavajući glavne obroke, a dinja ne može, objasnila je.

"Ako osoba jede razna jela tokom dana i doručkuje, ruča i večera, a hrana sadrži životinjske i biljne proizvode, tada lubenica može ove obroke upotpuniti kao desert. Grickalice možete praviti i s lubenicom . Ova grickalica ne smije biti veća od 300 grama voća. Lubenica se može uključiti u normalnu prehranu i uživati ​​u čitavom spektru zdravih elemenata koji se nalaze u njenom sastavu ", rekla je Koroljova.

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Zašto bismo trebali piti vodu iz kuvanog krompira?

AUTOFAGIJA, RAK I MITOHONDRIJSKO ( ENZIMSKO METABOLIČKA ) TERAPIJA

S druge strane, dinja se ne smije koristiti kao doručak ili desert. Njegova upotreba sa drugom hranom dovodi do debljanja.

"Treba da jedete dinju što je više moguće, osim ostalih jela. To mora biti zaseban proizvod. Dinje ne preporučujem kao hranu ljudima s oštećenim metabolizmom ugljikohidrata i sklonim debljanju ", savjetuje stručnjak.

"Nitko ne podcjenjuje hranjivu vrijednost dinje. , ali ima glikemijski indeks veći od lubenice i odgovor tijela je da osoba dobije na težini ako konzumira dinju kao desert, nakon konzumiranja druge hrane ", objasnila je nutricionistica.

Primjedbe

Popularni postovi

Priprema zimnice - ono što ne biste trebali zaboraviti prilikom pripreme zimnice

Piletina pečena na ovaj način učiniće da svi ližu prste