![]() |
Rižoto od bundeve |
Vrijeme: 40 min.
Količina: 4 porcije
Potrebni sastojci:
pirinač 1 šoljica
luk 1 glavica
puter 4 kašike
bijelo vino 1/2 šoljice
bundeva 200 grama
biber 1/3 kašičice
kadulja 4 lista
parmezan 50 grama
Recept:
Ne samo jedinstveno apetitnog izgleda, već i zaista ukusno! Takav je rižoto s bundevom . Uz naše kulinarske navike, recept za rižoto od bundeve više zvuči kao recept za desert. Međutim, istina je da je rižoto od bundeve iznenađujuće, lako i brzo pripremljivo glavno jelo koje može biti u središtu svake fine večere! Vrlo ukusno i vrlo efikasno jelo, priprema rižota od bundeve slijedi sva pravila za pripremu klasičnog rižota, a bundeva obogaćuje i diverzificira poznati ukus.
Palačinke sa jogurtom
Jaja i špinat sadrže najviše vitamina K
PRIRODNI LIJEKOVI KOJI SE PREPORUČUJU PROTIV HELIKO BAKTERIJE (HELICOBACTER PYLORI)
Prvi korak u receptu za rižoto od bundeve je priprema bundeve. Kuhajte i pasirajte 100 grama bundeve, a preostalih 100 grama bundeve isecite na male kockice. U dubokoj tavi ili šerpici zagrijte 2 kašike putera, a zatim ulijte sitno nasjeckani luk i miješajte dok ne omekša. Dodajte pirinač i bundevu narezanu na kockice i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte kašičicu soli, bibera i žalfije.
Kao i svaki put kad pripremate rižoto, dodajte malo po malo vode u rižoto od bundeve. Prvo dodajte vino i miješajte dok ga pirinač potpuno ne upije. Postepeno dodavajte oko 2 kašičice vode, svaki put dodajući žličicu i miješajte dok se voda potpuno ne upije. Na kraju dodajte preostali maslac, naribani parmezan i pasiranu kuvanu buču i kuhajte još minutu-dvije.
Primjedbe
Objavi komentar