Priprema zimnice - ono što ne biste trebali zaboraviti prilikom pripreme zimnice

Priprema zimnice - ono što ne biste trebali zaboraviti prilikom pripreme zimnice

priprema-zimnice -recept


Recept:

Sve češće i više domaćica priprema različite delicije za zimu . Osim što priprema delicija za zimu ima duboke tradicije, sve se više ljudi definitivno drži kvalitetne i zdrave hrane, a domaća ljutenica, kiseli krastavci, marmelade i kompoti u potpunosti se sinhroniziraju sa zdravom prehranom.

Kako biramo proizvode?

Da bi delikatesi pripremljeni kod kuće bili zaista ukusni i kvalitetni, kvalitetni proizvodi važan su i obavezan preduvjet. Prilikom pripreme zimnice u punoj snazi ​​vrijedi pravilo, koje općenito vrijedi za kuhanje uopće - kvalitetan i ukusan rezultat može se dobiti samo uz upotrebu kvalitetnih proizvoda. Ne podcjenjujte ovo pravilo. Za ukusnu ljutenicu trebaju vam dobro zrele rajčice, ukusna crvena paprika, a za džem od dunja - zrele i zdrave dunje. 

Palačinke sa jogurtom

Crveno vino je korisno koliko i fitnes

AKTIVACIJOM PROCESA AUTOFAGIJE DO MRŠAVLJENJA I POBOLJŠANJA ZDRAVSTVENOG STANJA CIJELOG ORGANIZMA

Kako da odaberemo recept?

Bezbroj je recepata za pripremu zimske hrane. Lutenica, džem od kraljevskih krastavaca ili suhih šljiva. Ako pretražite, pronaći ćete bezbroj recepata! Ali kako odabrati pravi recept? U web stranicama i kuharicama, u kulinarskim grupama i kulinarskim emisijama. Pri pripremi zimnice dobro je osloniti se na bakine recepte. I to ne bilo kojoj baki, već vašoj ličnoj baki. S jedne strane, bakini recepti imaju ukus koji volite jer ste s njim odrasli. S druge strane, recepti iz bakine bilježnice zaista su isprobani i pripremljeni decenijama. Još jedna dobra strategija odabira recepta za zimsku hranu je preuzimanje recepta od prijatelja i poznanika zimnica koji ste lično probali. Tako ćete opet imati garanciju da će vam se svidjeti ukus, a također i da je recept isproban.

Konzervansi - šta, kada i zašto?

Da bi zimnica zaista bila zimnica, moramo znati da će trajati do zimskih mjeseci. Stoga se moraju koristiti konzervansi. Sol i šećer, limuntus, svi pojedinačno ili u kombinaciji, obavezni su, jer osim što daju okus, pomažu i u očuvanju staklenki. Da biste bili sigurni da će sve biti u redu i da ćete jesti ukusno, a koristite kvalitetan šećer, a takođe i kvalitetni ocat. Korištenje kvalitetnog šećera garantira postizanje željenog učinka - ukusne i dobro fermentirane kisele krastavice, bogate okusa i prekrasnog izgleda.

Koliko staklenki?

Ako recept pripremate prvi put, pripremite manju količinu. S jedne strane, postat će jasno je li recept po vašem ukusu ili ne, s druge strane, provjerit ćete je li recept uspješan. Užitak u domaćoj zimnici je u raznolikosti. 5-6 tegli različitih vrsta džema, 10 teglica ljutenice, 3-4 različite zimske salate, tako da ćete u ormaru imati ukusnu raznolikost, a sama priprema će biti zabavna, trajaće malo vremena i bit će dovoljna za porodicu sa četiri osobe.

Sterilizacija - da ili ne?

Bez obzira radite li džem ili ljutenicu, staklenke bi trebale biti vrlo dobro oprane, malo tople, a čepovi trebali bi biti novi. Stoga je manja šansa za tegle koje ne prežive zimu. Ako smjesa i dalje ključa kada punite staklenke, odmah ih zatvorite i okrenite naopako. Tako će se sačuvati i neće biti potrebe za dodatnim zaptivanjem. Međutim, ako je smjesa hladna, nakon punjenja u staklenke, prokuhajte 5-10 minuta da se dobro zatvori i izdrži zimu.

Slijedeći ove savjete postići ćete iznenađujuće rezultate u pripremi zimske hrane za zimu.

Primjedbe

Popularni postovi