Punjena paprika sa kvinojom

Punjena paprika sa kvinojom

punjena-paprika-sa-kvinojom-recept

Potrebni sastojci:

paprika 8 komada (srednja veličina)
quinoa 200 grama
luk 2 komada
grožđice 50 grama
kopar 1/2 veza
ulje 1/2 šalice čaja

Recept:

Punjena paprika je obavezna za svaki dom. Bilo da će to biti punjene paprike s rižom ili punjene paprike sa mljevenim mesom i rižom , krajem ljeta i početkom jeseni, okupite porodicu i prijatelje oko stola. Recept za punjenu papriku s kvinojom ukusna je varijanta ovih provjerenih i voljenih recepata. Punjena paprika s kvinojom je lakša, ali podjednako ukusna koliko i aroma kvinoje. Hoćete li ih kombinirati u domaćoj limunadi ili uz čašu vina, stvar je izbora, ali recept za punjene paprike s kvinojom vrijedi uvrstiti u bilo koji kućni meni.

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Nemilosrdni protivnici masti: proizvodi koji će spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka

4 NAJMOĆNIJE METODE ZA LIJEČENJE ŽENSKIH POLNIH BOLESTI

Prvi korak u receptu za punjenu papriku s kvinojom je priprema proizvoda. Operite pripremljenu količinu kvinoje, a zatim je stavite u posudu i sipajte u kipuću vodu oko 15-20 minuta. Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitno, pa ga dinstajte na umjerenoj vatri u predviđenoj količini ulja. 
Luku dodajte ocijeđenu kvinoju i grožđice, dodajte kašičicu soli, 1 kašičicu vode, promiješajte i prokuhajte dok voda ne upije. Zatim dodajte sitno sjeckani kopar i promiješajte. Stavite sa strane da se smeša ohladi.
Napunite paprike bez prekomjernog punjenja i stavite poklopce. Posložite paprike u tavu, dodajte otprilike ½ šalice vode, zamotajte u foliju i punjene paprike sa kvinojom pecite oko 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni, a zatim uklonite foliju i pecite oko 10 minuta. Punjene paprike poslužite sa kvinojom, uz dodatak jogurta.

Primjedbe

Popularni postovi