Ovaj recept za kukuruzni kruh ne sadrži ulje, a vrlo je, vrlo dobrog okusa. Poslužite toplo sa medom, maslacem ili margarinom.
Odličan i zdrav kukuruzni kruh |
Priprema: 10 min
Kuhar: 25 min
Ukupno: 35 min
Servisi: 12
Sastojci
1 šolja brašna
1 šolja kukuruznog brašna
¼ šalice bijelog šećera
1 kašičica sode bikarbone
¾ kašičice soli
1 šolja običnog nemasnog jogurta
2 jaja
Uputstva
Korak 1
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Lagano podmažite tepsiju.
Korak 2
U velikoj posudi pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, sodu i sol. Umiješajte jogurt i jaja. Ne miješajte previše, miješajte samo dok se dobro ne sjedini. Sipajte tijesto u pripremljenu tepsiju.
Palačinke sa jogurtom
Zašto bismo trebali piti vodu iz kuvanog krompira?
AUTOFAGIJA, RAK I MITOHONDRIJSKO ( ENZIMSKO METABOLIČKA ) TERAPIJA
Korak 3
Pecite u zagrijanoj rerni 20 do 25 minuta, ili dok središte hleba ne izviri kada se lagano pritisne.
Kalorije
Po Porciji:
76 kalorija; protein 3g 6% DV; ugljeni hidrati 13,6g 4% DV; masti 1,2g 2% DV; holesterol 31,4 mg 11% DV; natrijum 281,2mg 11% DV.
Primjedbe
Objavi komentar