Pileća džigerica sa lukom

Pileća-džigerica-sa-lukom-recept
Pileća džigerica sa lukom


Vreme: 60 min.
Količina: 6 porcija

Potrebni sastojci:

pileća džigerica 1 kg
luk 800 grama
bijeli luk 1 glavica
brašno 1/2 šalice čaja
ulje 1/2 šalice čaja
vino 1/2 šalice čaja
Lovorov list 5 komada
Aleva paprika po želji
biber 1/3 kašičice

Recept:

Ukusno je! Tako je ukusno! I tako se dobro kombinira s čašom piva. Ili s dvije čaše piva. Recept za pileću džigericu s lukom izuzetno je jednostavan za pripremu, a rezultat je tako ukusan! Recept za pileću džigericu s lukom jako podsjeća na recepte iz susjedne kafane, a tko kod kuće ne voli na stol stavljati ukus vašeg omiljenog restorana.

Prvi korak u receptu za pileću džigericu s lukom je odabir i priprema džigericu. Najbolje je koristiti ohlađenu pileću džigericu, ali ako koristite smrznutu, ostavite je da se otopi. Dobro džigericu operite, a zatim je osušite kuhinjskim papirom ili peškirom. U tavi, po mogućnosti s neprianjajućom prevlakom, zagrijte ulje. Sipajte brašno u tanjir i nakon uvaljanja svake pileće džigericeu brašno, pržite ih oko 1-2 minute sa svake strane dok ne budu „zatvorene“. Prženu džigericu stavite u šerpu.

Palačinke sa jogurtom

Nova metoda za mršavljenje bez dijete

JAPANSKI NOBELOVAC (74): OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVATE ZDRAVLJE I PODMLADITE CELO TELO!

Ogulite luk i beli luk, luk isecite na polumesece i pržite zajedno s belim lukom oko 10 minuta u istoj tavi sa istom masnoćom u kojoj će se pržiti džigerica. Dodajte luk u džigericu, a zatim dodajte alevu papriku i lovorov list, kao i 1/2 kašičice soli i papra i promiješajte.

Dodajte vino i pecite pileća džigericu s lukom u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, ili dok vino ne proključa i džigerica ne porumeni. 

Pileću džigericu poslužite s lukom uz pire od krompira ili krumpir salatu kao prilog.

Primjedbe

Popularni postovi

Priprema zimnice - ono što ne biste trebali zaboraviti prilikom pripreme zimnice

Piletina pečena na ovaj način učiniće da svi ližu prste