Ako volite inćune i tjesteninu, ovaj recept je za vas. Brzo je, lako i vrlo ukusno. Po želji poslužite s hrskavim talijanskim hljebom.
Sicilijanski špageti |
Priprema: 10 min
Kuhar: 5 min
Ukupno: 15 min
Servisi: 8
Prinos: 8 porcija
Sastojci:
Špageti od 1 kilograma
4 kašike maslinovog ulja
3 češnja belog luka, zgnječen
1 fileta inćuna, nasjeckani
1 šolja finih mrvica hljeba
1 šalica nasjeckanog svježeg peršina
mljeveni crni biber po ukusu
4 kašike svježe naribanog parmezana
Uputstva
Korak 1
Prokuhajte veliki lonac blago posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte 8 do 10 minuta ili dok ne postane al dente; odvod.
Korak 2
U međuvremenu, u srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i dodajte beli luk i inćune da se kuhaju oko 2 minute; stalno miješajte.
Palačinke sa jogurtom
Jaja i špinat sadrže najviše vitamina K
KETOGENA PREHRANA – PUT U DUG I ZDRAV ŽIVOT
Korak 3
Umiješajte mrvice i isključite vatru. Dodajte peršun i crni mljeveni biber; miješati zajedno.
Korak 4
Umak od inćuna prelijte vrućom tjesteninom i pospite sirom; služiti.
Primjedbe
Objavi komentar