Sicilijanski špageti

Ako volite inćune i tjesteninu, ovaj recept je za vas. Brzo je, lako i vrlo ukusno. Po želji poslužite s hrskavim talijanskim hljebom.

sicilijanski-spageti-recept
Sicilijanski špageti


Priprema: 10 min
Kuhar: 5 min
Ukupno: 15 min
Servisi: 8
Prinos: 8 porcija

Sastojci:

Špageti od 1 kilograma

4 kašike maslinovog ulja

3 češnja belog luka, zgnječen

1 fileta inćuna, nasjeckani

1 šolja finih mrvica hljeba

1 šalica nasjeckanog svježeg peršina

mljeveni crni biber po ukusu

4 kašike svježe naribanog parmezana

Uputstva

Korak 1

Prokuhajte veliki lonac blago posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte 8 do 10 minuta ili dok ne postane al dente; odvod.

Korak 2

U međuvremenu, u srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i dodajte beli luk i inćune da se kuhaju oko 2 minute; stalno miješajte.

Palačinke sa jogurtom

Jaja i špinat sadrže najviše vitamina K

KETOGENA PREHRANA – PUT U DUG I ZDRAV ŽIVOT

Korak 3

Umiješajte mrvice i isključite vatru. Dodajte peršun i crni mljeveni biber; miješati zajedno.

Korak 4

Umak od inćuna prelijte vrućom tjesteninom i pospite sirom; služiti.

Primjedbe

Popularni postovi