JANJEĆA REBRA SA SOJA SOSOM I PIREOM OD GRAŠKA - RECEPT

JANJEĆA REBRA SA SOJA SOSOM I PIREOM OD GRAŠKA - RECEPT

POTREBNI SASTOJCI:

  • Za rebra
  • Jagnjeća rebra
    1 kg
  • umak od soje
    5 kašika

  • med
    1 kašika
  • sveži beli luk
    2 stabljike ili 2 čena

  • đumbir
    1 kašika
  • Za pire
  • grašak
    400 grama
  • maslac
    30 grama
  • nana
    15 listova
  • sol
    1/2 kašičice

RECEPT:

Navikli smo da janjetinu uvijek percipiramo u kombinaciji s doku ili rižom. Ili samostalno, poput pečenog jagnjeta. Međutim, istina je da je janjetina mnogo više od toga! Roštilj s janjetinom zaista je odlična ideja, baš kao i recept za janjeća rebra s umakom od soje i pireom od graška. 

Prvi korak u receptu za janjeća rebra sa sojinim umakom je priprema marinade. Soja sos dobro pomešajte sa medom do homogene paste, pa dodajte oprana jagnjeća rebra i dobro ih zarolajte. Dodajte očišćeni i narezani đumbir, kao i češnjak i ostavite da upije arome nekoliko sati.

Palačinke sa jogurtom

Zašto bismo trebali piti vodu iz kuvanog krompira?

VALYO IZ KAZANLAKA POBIJEDIO JE DIJABETES TIPA 2 BEZ LIJEKOVA, SAMO S OVOM HRANOM

Pire od graška pripremite tako da grašak skuhate zajedno s predviđenom količinom soli, a zatim ga istučete uz pomoć kuhače ili blendera, zajedno s maslacem i nanom. 

Janjeća rebra pecite, po mogućnosti na roštilju ali možete koristiti i rebrastu posudu. Rebra možete lako ispeći u pećnici u tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite dok ne dobijete ukusnu koricu. 

PRIJATNO!

Primjedbe

Popularni postovi

Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT

Recept za posne kiflice kao iz pekare: Pecivo od kog će zamirisati cela kuća