POTREBNI SASTOJCI:
- Za rebra
- Jagnjeća rebra1 kg
- umak od soje5 kašika
- med1 kašika
- sveži beli luk2 stabljike ili 2 čena
- đumbir1 kašika
- Za pire
- grašak400 grama
- maslac30 grama
- nana15 listova
- sol1/2 kašičice
RECEPT:
Navikli smo da janjetinu uvijek percipiramo u kombinaciji s doku ili rižom. Ili samostalno, poput pečenog jagnjeta. Međutim, istina je da je janjetina mnogo više od toga! Roštilj s janjetinom zaista je odlična ideja, baš kao i recept za janjeća rebra s umakom od soje i pireom od graška.
Prvi korak u receptu za janjeća rebra sa sojinim umakom je priprema marinade. Soja sos dobro pomešajte sa medom do homogene paste, pa dodajte oprana jagnjeća rebra i dobro ih zarolajte. Dodajte očišćeni i narezani đumbir, kao i češnjak i ostavite da upije arome nekoliko sati.
Palačinke sa jogurtom
Zašto bismo trebali piti vodu iz kuvanog krompira?
VALYO IZ KAZANLAKA POBIJEDIO JE DIJABETES TIPA 2 BEZ LIJEKOVA, SAMO S OVOM HRANOM
Pire od graška pripremite tako da grašak skuhate zajedno s predviđenom količinom soli, a zatim ga istučete uz pomoć kuhače ili blendera, zajedno s maslacem i nanom.
Janjeća rebra pecite, po mogućnosti na roštilju ali možete koristiti i rebrastu posudu. Rebra možete lako ispeći u pećnici u tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite dok ne dobijete ukusnu koricu.
PRIJATNO!
Primjedbe
Objavi komentar