JANJEĆA REBRA SA SOJA SOSOM I PIREOM OD GRAŠKA - RECEPT

JANJEĆA REBRA SA SOJA SOSOM I PIREOM OD GRAŠKA - RECEPT

POTREBNI SASTOJCI:

  • Za rebra
  • Jagnjeća rebra
    1 kg
  • umak od soje
    5 kašika

  • med
    1 kašika
  • sveži beli luk
    2 stabljike ili 2 čena

  • đumbir
    1 kašika
  • Za pire
  • grašak
    400 grama
  • maslac
    30 grama
  • nana
    15 listova
  • sol
    1/2 kašičice

RECEPT:

Navikli smo da janjetinu uvijek percipiramo u kombinaciji s doku ili rižom. Ili samostalno, poput pečenog jagnjeta. Međutim, istina je da je janjetina mnogo više od toga! Roštilj s janjetinom zaista je odlična ideja, baš kao i recept za janjeća rebra s umakom od soje i pireom od graška. 

Prvi korak u receptu za janjeća rebra sa sojinim umakom je priprema marinade. Soja sos dobro pomešajte sa medom do homogene paste, pa dodajte oprana jagnjeća rebra i dobro ih zarolajte. Dodajte očišćeni i narezani đumbir, kao i češnjak i ostavite da upije arome nekoliko sati.

Palačinke sa jogurtom

Zašto bismo trebali piti vodu iz kuvanog krompira?

VALYO IZ KAZANLAKA POBIJEDIO JE DIJABETES TIPA 2 BEZ LIJEKOVA, SAMO S OVOM HRANOM

Pire od graška pripremite tako da grašak skuhate zajedno s predviđenom količinom soli, a zatim ga istučete uz pomoć kuhače ili blendera, zajedno s maslacem i nanom. 

Janjeća rebra pecite, po mogućnosti na roštilju ali možete koristiti i rebrastu posudu. Rebra možete lako ispeći u pećnici u tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite dok ne dobijete ukusnu koricu. 

PRIJATNO!

Primjedbe

Popularni postovi

Svi kažu da je hidrogen peroksid koristan, ali ono što ne kažu ...

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom