JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PALAČINKE S PIRINČANIM BRAŠNOM

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PALAČINKE S PIRINČANIM BRAŠNOM

POTREBNI SASTOJCI:

jaja 3 komada
mlijeko 1 šolja
rižino brašno 1 1/3 šolje čaja
vanilija 2 komada
maslac 1 kašičica

RECEPT:

Recept za jednostavne palačinke s pirinčanim brašnom raskrsnica je nekoliko trendova u kuhinji. S jedne strane, recept za palačinke od riže pogodan je za bezglutensku prehranu, jer se radi o palačinkama bez glutena. S druge strane, recept je predstavnik brze i lagane kuhinje, koja je također vrlo relevantna u modernoj čovekova želja da uštedi vreme. Osim svega navedenog, jednostavne palačinke s pirinčanim brašnom nevjerovatno su ukusne i vrlo lagane, što ih čini slasnim desertom ili užinom.

Prvi korak u receptu za jednostavne palačinke s pirinčanim brašnom je priprema smjese. Jaja umutite mikserom ili pjenjačom, dodajte vanilu i mlijeko i ponovo umutite. Na kraju dodajte prosijano pirinčano brašno i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Nemilosrdni protivnici masti: proizvodi koji će spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka

AKTIVACIJOM PROCESA AUTOFAGIJE DO MRŠAVLJENJA I POBOLJŠANJA ZDRAVSTVENOG STANJA CIJELOG ORGANIZMA

Za pečenje palačinki od riže najbolje je koristiti ravnu tepsiju za palačinke s neprianjajućim premazom ili drugu prikladnu ravnu posudu. Uključite ploču za kuhanje na umjerenu vatru, zagrijte tavu i premažite je s malim komadom maslaca, a zatim kutlačom sipajte mali dio smjese za palačinke. Smesu treba ravnomerno rasporediti po tiganju. Pecite oko 2-3 minute, dok se krajevi palačinke malo ne odvoje od stijenki posude, a zatim ih okrenite i ponovo pecite oko 2-3 minute.

Palačinke slažite jednu na drugu, lagano ih premažite maslacem. Palačinke od riže možete ukrasiti jabukama, medom, orasima i cimetom ili krem ​​sladoledom i svježim voćem.

Primjedbe

Popularni postovi