Torta od oraha za ljubitelje slatkih iskušenja

Torta od oraha za ljubitelje slatkih iskušenja

Sigurno će postati jedan od vaših omiljenih recepata

Vjerovatno mnogi od vas već prave planove za slatko iskušenje koje će pripremiti za predstojeće praznike.

Da li biste željeli našu ponudu primamljive torte od oraha ? Vjerovatno nemate vremena za pripremu takvog dodatka radnim danima, pa su vikendi savršeno vrijeme da se malo razmazite.

Nema sumnje da će domaći kolač od oraha uvijek donijeti bodove za svaki desert kupljen u radnji, čak i ako ga pripremaju najveći poslastičari.
Ako ste odlučili da svoju prazničnu trpezu ulepšate tortom od oraha, budite sigurni da nećete požaliti ni na trenutak.

Evo proizvoda koji su vam potrebni za pripremu ukusne torte od oraha:

120 g pšeničnog brašna
6 jaja
1 prstohvat soli
Cimet po ukusu
250 ml. svježe mlijeko
120 g šećera
1 limun
10 g vanile
180 g oraha
300 g putera
1 narandža
2 žlice. skrob
100 g bijele čokolade
2 žlice. ulje

Svima će se sigurno svidjeti

U dubljoj posudi pomešati suve sastojke - so, cimet, prosijano brašno i polovinu oraha. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Bjelanjke izmiksajte sa nekoliko kapi limunovog soka i pola šećera dok ne pobijele. Žumanca također treba pomiješati sa šećerom i dodati im koru limuna i pomorandže.

U posebnoj posudi pomiješajte nekoliko kašika mješavine bjelanjaka i žumanaca i lagano promiješajte silikonskom lopaticom. Obavezno miješajte odozdo prema gore. Dobijenu smjesu ulijte u preostale proteine ​​i promiješajte kao što je gore navedeno.
 
Tečnu smjesu dodajte suvim sastojcima i lagano miješajte dok se ne dobije homogena masa. Dodajte u tijesto 2 žlice. ulja i ponovo dobro promešati. Testo izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon što isključite rernu, ostavite tortu u rerni još desetak minuta. Na kraju izvadite i ohladite.

U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga. Dodajte skrob, vaniliju, šećer i stalno miješajte dok se krema ne zgusne. Dodajte seckane orahe i ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi. U već ohlađenu kremu dodajte umućen puter i belu čokoladu koju ste prethodno otopili na vodenoj kupelji.

Kolač iseći na nekoliko vekni i svaku premazati kremom. Ostavite u frižideru da se hladi barem jednu noć. Ostaje da ga ukrasite po želji i uživate u njegovom ukusu.

Primjedbe

Popularni postovi