Kuglof

Kuglof

kuglof-recept
kuglof

Potrebni sastojci
400 g brašna
5 jaja
10 g soli
40 g šećera
20 g mlijeka
15 g svježeg kvasca
240 g putera, na sobnoj temperaturi
96 g grožđica natopljenih u rakiji
40 grama nasjeckanih badema

Sirup:
250 g vode
220 g šećera
"orahovo ulje":
150 g putera
šećer za mrvice

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Aronija prirodni lijek

Recept

1. U posudi izmiješati brašno, sol, šećer i jaja 5 minuta.

2. Dodajte mleko sobne temperature i usitnjeni kvasac i nastavite miješati još 15 minuta. Tijesto postaje dovoljno gusto i puno.

3. Dok miješate dodajte puter u testo i miješajte još 10-15 minuta. Tijesto će postati vrlo mekano i svilenkasto na dodir.

4. Gotovo tijesto stavite u prikladnu posudu, pokrijte peškirom i ostavite 2 sata.

5. Dodajte naribane grožđice i samljevene orahe. Tijesto dobro izmijesite rukama, vratite u posudu, zamotajte folijom i sve stavite u frižider preko noći.

6. Pripremite 5 oblika za pečenje kolača promjera 10 cm i dubine 8 cm sa rupom u sredini. Lagano ih namažite uljem. Na dnu se može staviti uzorak badema.

7. Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova i stavite u obrazac. Staviti na toplo mesto još 2 sata.

8. Pećnicu prethodno zagrejati na 200C. Pecite kuglof 10 minuta do zlatno smeđe gornje kore. Zatim smanjite temperaturu na 170C i nastavite peći još 15-20 minuta.

9. Gotov kolač ostavite da se potpuno ohladi, a zatim izvadite iz tave.

10. Sirup:

Pomiješajte sve sastojke i dovedite do vrenja. Sipajte u duboku posudu i nekoliko puta uzastopno uronite svaki kolač u vruću tečnost. Zatim prebacite na kuhinjski stalak, ocijedite kapljice i stavite u hladnjak 15 minuta.

11. "Ulje orašastih plodova":

Maslac narežite na kockice, stavite u duboku tavu i držite na vatri dok ne porumeni i ne pojavi se lagana aroma lješnjaka.

Procijedite kroz sitno sito u duboku posudu. Uronite svaki kolač "vruće naopako" u vruće ulje na nekoliko sekundi. Zatim je prebacite na kuhinjski stalak, ostavite da se kapljice ocijede i stavite u hladnjak 2 minute.

12. Svaki kuglof velikodušno pospite šećerom, lagano premažite i premjestite na tanjir za posluživanje.

Čuvati na sobnoj temperaturi, najbolje u zatvorenoj ambalaži.

Primjedbe

Popularni postovi

Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT

Recept za posne kiflice kao iz pekare: Pecivo od kog će zamirisati cela kuća