Breskva Melba torta

Breskva Melba torta


Vrijeme pripreme: 90 min
Način pripreme: Lako
Količina: Za 10 osoba

Proizvodi

Za smjesu:
100 g brašna
100 g narezanih badema
prstohvat soli
100 g tamno smeđeg šećera
100 g putera

Za punjenje:
1 mahune vanilije
200 ml tečne kreme
50 g šećera
8 breskvi iz kompota ili konzerve
100 ml likera od breskve

Za ukras:
15 g narezanih badema
3 smrznute maline
200 g bijelog šećera
hladna voda
Breskva-Melba-torta
Breskva Melba torta

Način pripreme:

1. Za osnovu samljeti bademe u blenderu zajedno sa šećerom i brašnom. Sipajte ga u posudu i dodajte mu mekani puter. Oblikujte homogenu smjesu stisnuvši rukama.

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

Nemilosrdni protivnici masti: proizvodi koji će spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka

2. Za pečenje marshmallow-a možete koristiti okrugli oblik s pomičnim dnom ili prstenom smještenim na ravnom pladnju obloženom papirom za pečenje. Na dno izlijte testo i dobro pritisnite. Pecite testo na 160 stepeni 25 minuta.

3. Kremu umutite mikserom. Dodajte šećer i rendanu unutrašnjost mahune vanilije. Izlijte kremu u vrećicu i ostavite je u frižideru da se stvrdne.

4. U posudu sipajte čitave oguljene breskve iz kompota ili konzerve i prelijte likerom od breskve / nemojte koristiti likere ako će i djeca jesti /. Ostavite ih da odstoje 10-15 minuta.

5. Stavite podlogu za tortu na tanjir. Na podlogu premažite kremu. Na vrh kreme rasporedite kriške breskve u obliku ventilatora. Tortu pospite sa sitno narezanim bademima i zrncima smrznutih malina / pritisnite ih dok su smrznuti /.

6. Za ukras od karamele stavite šećer u tepsiju s malo hladne vode. mešajte dok smesa ne prokuha, a šećer se rastopi. Postavite dvije duguljaste limenke za torte na udaljenost jedna od druge na ravnu tepsiju obloženu pergamentnim papirom. Vilicom uzmite još toplu karamelu i protresite je naprijed-natrag između oblika kako biste formirali pramenove. Dlanovima oblikujte niti u kuglu. Stavite loptu na tortu.

Primjedbe

Popularni postovi