Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

hleb-bez-glutena-sa-kokosovim-brašnom-recept


Način pripreme: Lako
Vreme: 45 min.
Količina: 12 porcija


Potrebni sastojci:
jaja 4 komada
mlijeko 1/3 šalice
med 2 kašike
sol 1/2 kašičice
brašno 2 kašičice
kokosovo brašno 1/2 šalice
ararut 1/2 šalice čaja
kokosovo ulje 1/2 šalice čaja
laneno sjeme 1/3 šalice čaja


Recept:
Tako je ukusno! Hleb bez glutena s kokosovim brašnom nije samo vrlo dobra ideja za svakoga tko izbjegava gluten iz jednog ili drugog razloga, kruh bez glutena dobra je ideja za apsolutno sve! Pogotovo ako ste ljubitelj orašastog okusa, recept za ovaj kruh sigurno će vam se svidjeti. Naravno, recept je izravno uvršten na listu zdravih recepata i sjajna je ponuda za svjež i cjelovit porodični doručak.

Paprikaš od bamije

Jaja i špinat sadrže najviše vitamina K

Prvi korak u receptu za bezglutenski hleb s kokosovim brašnom je razbijanje jaja. Jaja trebaju biti na sobnoj temperaturi, tukući ih zajedno sa soli pomoću žičane žice, miksera ili vilice. Zatim dodajte mlijeko, koje može biti svježe kravlje mlijeko ili drugo mlijeko po vašem izboru, kokosovo ulje i med, pa ponovo istucite.
Dodajte kokosovo brašno, arautovo brašno, prašak za pecivo i laneno sjeme i miješajte drvenom kašikom do homogene smjese. U posudu za hljeb ili pravougaonu posudu za kolače ulijte mješavinu hljeba bez glutena i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 30-40 minuta, dok hljeb ne dobije apetitnu zlatnu boju.

Primjedbe

Popularni postovi