Paprikaš od bamije

Vreme: 40 min.
Količina: 4 porcije

paprikaš-od-bamije-recept
Paprikaš od bamije


Potrebni sastojci:

bamija 500 grama
luk 1 glavica
paradajz 1 komad
paprika 1 kašičica
brašno 1 kašika
biber 1/2 kašičice
peršin 1/2 kašičice
limun 1/4

Recept:

Ljetni meni je tako bogat! Nakon zelenog graha, bamija se pojavljuje na tržnicama, a red je na meniju s receptima s bamijom. Ovo često zanemareno povrće može se pripremiti i u obliku ukusnog ljetnog jela - variva od bamije . Ukusno i vrlo lagano jelo, varivo od bamije ne smije se propustiti i sjajna je ponuda kojom listu ljetnih recepata možete učiniti još bogatijom, a stol još ukusnijim.

Palačinke sa jogurtom

Seks donosi zdravlje

Prvi korak u receptu od variva od bamije je priprema bamije. Operite je i očistite od drški. Očišćenu bamiju sipajte u šerpu sa kipućom slanom vodom i ocijedite nakon 2-3 minute.

U loncu zagrijte oko 1 šalice ulja i ulijte očišćeni i sitno sjeckani luk, dodajte 1-2 kašike vode. Miješajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte brašno i crvenu papriku, dobro promiješajte i dodajte sitno sjeckani paradajz.

Dodajte kašičicu tople vode i ocijeđenu bamiju. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok jelo ne bude gotovo. Nakon što je varivo od bamije gotovo, dodajte crni biber, sitno nasjeckani svježi peršin i limunov sok.

Primjedbe

Popularni postovi