Vrijeme: 45 min
Količina: 12 porcija
Potrebni sastojci:
jaja 3 komada
puter 250 grama
šećer 1 šolja
brašno 2 šolje
vanilija 2 komada
sol 1/3 žličice
brašno 2 kašike
višnje 1 1/2 šolje čaja
šećer u prahu 2 žlice
Recept:
Recept za laganu tortu od višanja može biti toliko jednostavan da se lako može sastojati od dvije ili tri rečenice tipa: pomiješajte sastojke, izlijte i ispecite, ali da biste bili sigurni u uspjeh ovog nevjerojatno mirisnog i vrlo ukusnog kolača od višanja unesite i neke detalje. I iako su višnje same po sebi odličan desert, kada kolače koristimo kao element recepta, uvijek postižemo odličan rezultat. Izuzetno pogodan za društvo popodnevne kafe, jednostavan za nošenje i dobra ideja za poslasticu u uredu, torta od višanja je ljetni kolač koji će pronaći sigurno mjesto na vašem jelovniku.
Palačinke sa jogurtom
Iznenađenje! Mineralna voda je opasna ako ...
4 NAJMOĆNIJE METODE ZA LIJEČENJE ŽENSKIH POLNIH BOLESTI
Prvi korak u receptu za laganu tortu od višanja je priprema proizvoda. Svi proizvodi trebaju biti na sobnoj temperaturi, a puter mekan. Višnje pripremite tako da ih operete i očistite od košpica.
Umutite mekani maslac sa šećerom, solju i vanilijom mikserom ili tucite dok ne dobijete tečnu kremu. Dodajte jaja jedno po jedno. Zatim prosijte brašno zajedno s praškom za pecivo. Dodajte brašno malo po malo, tukući malo do homogene smjese.
Na dno tepsije stavite papir za pečenje. Ravnomjerno izlijte smjesu, a zatim stavite očišćene višnje na vrh. Pecite tortu od višanja u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 30 minuta, ili dok torta ne poprimi dopadljivo zlatnu boju. Nakon što se kolač od višanja peče, pospite ga šećerom u prahu.
Recept za laganu tortu od višanja je ispunjen.
Primjedbe
Objavi komentar