Omlet sa sirom

omlet-sa-sirom-recept
Omlet sa sirom



Vrijeme: 15 min.

Količina: 1 porcija


Potrebni sastojci:

jaja 2 komada

sol 1/2 žličice

sir 30 grama

puter 1 kašika


Recept:

Nemate vremena za kuhanje - za večeru birajte omlet. Želite jesti dijetalnu - za večeru odaberete omlet. Tražite ekonomično i ukusno jelo - za večeru birate omlet. Drugim riječima, omlet je uvijek dobra ideja! A omlet od sira samo je klasik. Recept za omlet je više nego jednostavan i svako ga može napraviti i bez čitanja recepta. Ipak, ako ste zaboravili na ovo genijalno jelo, mi ćemo vas podsjetiti na jednostavan recept za omlet sa sirom.

Paprikaš od bamije

Povrće sa najmanje šećera

VISOK HEMOGLOBIN - ZAŠTO JE OPASAN I KOJI SU SIMPTOMI

Prvi korak u receptu za omlet od sira je priprema jaja. Jaja bi trebalo da budu na sobnoj temperaturi. U posudi umutite jaja zajedno sa solju žlicom. Jaja moraju biti dobro umućena. Koristite tavu promjera 22-24 centimetra.

Najbolje je koristiti tavu s neljepljivim premazom. Zagrijte je na štednjaku, a zatim u nju stavite puter i premažite ga po površini tave. Ulijte razmućena jaja i nagnite tavu tako da se ravnomerno rasporede u tavi. Ostavite tavu na štednjaku 2-3 minute dok se omlet ne počne zgušnjavati.

Smrvite sir i pospite ga jednom polovinom omleta. Koristite kvalitetan tvrdi sir. Ako je sir mekan, drvenom lopaticom pažljivo ogulite polovinu omleta, prekrijte ga drugom polovicom, preklopivši ga na pola. Pecite još minut-dve. Omlet od sira poslužite uz svježu salatu, a salata od paradajza je najbolja.

Recept za omlet sa sirom je ispunjen!

Primjedbe

Popularni postovi