Piletina pečena na ovaj način učiniće da svi ližu prste

Recept će sigurno biti naveden u stupcu "Brzi, jednostavni i ukusni recepti" u vašim bilježnicama.
Uprkos brojnim upozorenjima da je piletina puna hormona, nesumnjivo je piletina jedna od namirnica prisutnih na vašem stolu.

piletina-pečena-recept

Ako ste među ljubiteljima piletine i ništa vas ne može zaustaviti u tome, onda će vam se ovaj recept sigurno svidjeti. Čak i više - teško da će za stolom biti osoba koja ne liže prste ako ste piletinu pripremili po ovom receptu.

Paprikaš od bamije

Jaja i špinat sadrže najviše vitamina K

Nesumnjivo, piletina je univerzalni proizvod koji je prisutan u većini recepata iz kuhinje svake domaćice. Svestranost ovog mesa poznata je čak i početnicima kuharima. Dobro je biti svjestan činjenice da neki začini, kao i suptilnosti u pripremi, mogu u potpunosti promijeniti njegov ukus.

U sljedećim će redovima otkriti recept za božanstveno ukusnu piletinu mariniranu u jogurtu. Ovo jelo bit će pravi ukras za bilo koji svečani stol u vašem domu. Zasluženo će pronaći mjesto u vašoj bilježnici pomoću jednostavnih, ali ujedno božanstveno ukusnih recepata.

To će vam postati jedno od omiljenih jela

Ako meso pravilno marinirate, jelo se priprema vrlo brzo. Na taj način se neko vrijeme peče u rerni, a kao krajnji rezultat na stolu ćete imati izuzetno sočnu i ukusnu piletinu.

Evo potrebnih proizvoda:
1 cijelo pile ili isjeckano na komade
700 g jogurta
Začin za piletinu
Sol i papar po ukusu

Operite, posolite i začinite piletinu. Stavite meso u duboku posudu i prelijte ga jogurtom. Jogurt mora potpuno da prekriva meso. Najbolje je ostaviti da se marinira preko noći. U slučaju da vam se žuri, možete smanjiti vrijeme mariniranja na 2-3 sata. Međutim, ako potrošite znatno manje vremena, sigurno nećete dobiti ovu božansku poslast o kojoj govorimo.

Nakon što se piletina marinira, stavite je u tepsiju, dodajte ostatak marinade i pecite u prethodno zagrejanih 180 stepeni oko sat vremena.
Znat ćete da je piletina spremna po zlatnoj kori koja će se formirati.

Pečena piletina servira se vruća. Možete je ukrasiti listovima zelene salate ili neke druge svježe salate. Kao što je već spomenuto, nema sumnje da će svi za stolom koji će probati ovu božansku piletinu lizati prste. Sigurno neće biti osobe kojoj se to ne sviđa.

Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi