Zdravi recept za desert od bundeve sa svježim mlijekom.
Evo zdravog recepta za desertno jelo sa pečenom bundevom i svježim mlijekom. Recept je izuzetno lako napraviti, ali priprema mu traje više od sat vremena.
Desert od bundeve u pećnici s mlijekom |
Bundeva je među hranljivim jesenjim namirnicama , jer sadrži dosta vlakana i bogata je vitaminom A i vitaminom C . Maslinovo ulje je najkorisnija masnoća za kuhanje. Mlijeko je korisnije ako koristite ovčije ili kozijee. Ipak, ne pretjerujte sa šećerom!
NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA
Jedini super proizvod koji je dokazao svoje prednosti je majčino mlijeko
JAPANSKI NOBELOVAC (74): OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVATE ZDRAVLJE I PODMLADITE CELO TELO!
Potrebni proizvodi za 8 porcija :
1500-2000 g bundeve
500 ml nemasnog mlijeka - kozije ili ovčije
3 žlice maslinovog ulja
smeđi šećer po ukusu
Način pripreme :
Bundeva se oljušti, očisti od sjemenki i nareže na kockice. Stavite u tavu i pospite maslinovim uljem i smeđim šećerom po ukusu.
Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim ulijte mlijeko i pecite još pola sata.
Poslužite hladno, svaka porcija se oblikuje i ukrašava po želji.
Primjedbe
Objavi komentar