Kulinarski recept za juhu od janjetine
Predstavljamo kulinarski recept za ukusnu i zdravu juhu od janjetine, koju je jednostavno napraviti, ali za pripremu joj treba sat vremena.
![]() |
Jagnjeća juha |
Potrebni proizvodi za 6 porcija :
700-800 grama jagnjećeg vrata
1 svežanj luka
1 zelena paprika
½ kašičica pirinča
2 rajčice
4 grančice svježeg peršuna (ili 1 kašika suhog)
2 grančice svježe mente (ili 1 kašičica suhog)
1 jaje
5 -6 zrna crnog bibera
½ žličice soli
Način pripreme :
Jagnjeći vrat se opere i stavi u veliku šerpu. Ulijte 2 litre hladne vode i nakon ključanja uklonite nastalu pjenu. Dodajte zrno crnog bibera i sol i kuhajte 30-40 minuta.
Paprikaš od bamije
Kako brzo zaspati: pet jednostavnih načina
BOLNIČKA VMA DIJETA SKIDA IZMEĐU 7 I 15 KILOGRAMA ZA 2 NEDELJE - EVO ŠTA TAČNO MORATE DA JEDETE
Očišćeni luk i papriku sitno se nasjeckaju, stave sa omekšanim mesom i kuhaju 15-20 minuta.
Zatim sipajte rižu i neprestano miješajte da se ne lijepi za dno. Naribajte paradajz, dodajte u čorbu i kuhajte oko 20 minuta.
Kuvano meso se izvadi, kosti se odvoje i nakon što se iseče na veće komade, vraća se u juhu zajedno sa sitno nasjeckanom mentom i peršunom.
Umutite jaje u činiji i dodajte ga u juhu u tankom mlazu kroz cjedilo uz neprestano miješanje. Po želji se supa služi začinjena ljutom paprikom i octom.
Primjedbe
Objavi komentar