Zdrava jagnjeća juha

Kulinarski recept za juhu od janjetine

Predstavljamo kulinarski recept za ukusnu i zdravu juhu od janjetine, koju je jednostavno napraviti, ali za pripremu joj treba sat vremena.

kulinarski-recept-za-juhu-od-janjetine-recept
Jagnjeća juha


Potrebni proizvodi za 6 porcija :

700-800 grama jagnjećeg vrata

1 svežanj luka

1 zelena paprika

½ kašičica pirinča

2 rajčice

4 grančice svježeg peršuna (ili 1 kašika suhog)

2 grančice svježe mente (ili 1 kašičica suhog)

1 jaje

5 -6 zrna crnog bibera

½ žličice soli


Način pripreme :

Jagnjeći vrat se opere i stavi u veliku šerpu. Ulijte 2 litre hladne vode i nakon ključanja uklonite nastalu pjenu. Dodajte zrno crnog bibera i sol i kuhajte 30-40 minuta.

Paprikaš od bamije

Kako brzo zaspati: pet jednostavnih načina

BOLNIČKA VMA DIJETA SKIDA IZMEĐU 7 I 15 KILOGRAMA ZA 2 NEDELJE - EVO ŠTA TAČNO MORATE DA JEDETE

Očišćeni luk i papriku sitno se nasjeckaju, stave sa omekšanim mesom i kuhaju 15-20 minuta.

Zatim sipajte rižu i neprestano miješajte da se ne lijepi za dno. Naribajte paradajz, dodajte u čorbu i kuhajte oko 20 minuta.

Kuvano meso se izvadi, kosti se odvoje i nakon što se iseče na veće komade, vraća se u juhu zajedno sa sitno nasjeckanom mentom i peršunom.

Umutite jaje u činiji i dodajte ga u juhu u tankom mlazu kroz cjedilo uz neprestano miješanje. Po želji se supa služi začinjena ljutom paprikom i octom.

Primjedbe

Popularni postovi

Priprema zimnice - ono što ne biste trebali zaboraviti prilikom pripreme zimnice

Piletina pečena na ovaj način učiniće da svi ližu prste