Govedina sa graškom

govedina-sa-graškom-recept
Govedina sa graškom


Vreme: 120 min

Potrebni sastojci:

teletina 500 grama
grašak 800 grama
luk 2 komada (ili gomila svježeg luka)
šargarepa 2 komada
paradajz 3 komada
ulje 1/2 šalice čaja
paprika 1 kašičica


Recept:

Recept za teletinu s graškom jedan je od onih recepata koji ćete naći u svakoj knjizi recepata s klasičnim receptima. Pa ipak, teletinu s graškom češće ćete naći na jelovniku za ručak u susjedstvu nego na domaćem stolu. Nekako zaboravljeno, ovo klasično jelo ne smije se propustiti. Zaista vrlo ukusno i lako za pripremu, govedina s graškom jelo će koje će oduševiti porodicu i učiniti ručak posebnim.

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

Kada je soda bikarbona dobra za zdravlje

VALYO IZ KAZANLAKA POBIJEDIO JE DIJABETES TIPA 2 BEZ LIJEKOVA, SAMO S OVOM HRANOM

Prvi korak u receptu za teletinu s graškom je priprema govedine. Operite je, narežite na velike kocke. Ogulite i sitno nasjeckajte luk, a zatim u tavi zagrijte ulje, dodajte luk i meso i pržite oko 3-4 minute, a zatim dodajte vodu da meso dobro pokrije i dinstajte na laganoj vatri oko sat vremena dok ne bude kuhano. . Povremeno promiješajte

Ogulite mrkvu, nasjeckajte je na sitno i dodajte je teletini. Dođe vrijeme kada trebate dodati grašak. Najbolje je koristiti smrznuti grašak, jer on najbrže vrije, ali ako imate grašak u staklenkama pri ruci, možete ga sigurno koristiti. Dodajte crvenu papriku i 1 kašičicu soli, dodajte očišćeni i sitno nasjeckani paradajz, i pustite da se jelo krčka na laganoj vatri. Nakon otprilike 5-10 minuta teletina s graškom bit će gotova.

Primjedbe

Popularni postovi

Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT

Recept za posne kiflice kao iz pekare: Pecivo od kog će zamirisati cela kuća