Ovaj recept dolazi iz niza godina igranja u kuhinji. Smatram da dodatak goveđeg temeljca receptu dodaje dubinu obično nežne juhe. Može se koristiti bilo koja vrsta tjestenine.
Priprema: 15 min
Kuhanje: 30 min
Ukupno: 45 min
Količina: 6 porcija
Sastojci
1 kašika maslinovog ulja
1 ½ šalice celera narezanog na kockice
1 ½ šalice mrkve narezane na kockice
1 šolja luka narezanog na kockice
1 kašika sušenog peršina
1 lovorov list
3 šolje goveđeg temeljca
3 šolje pilećeg temeljca
2 šolje pečenog mesa bijele ćuretine
1 kašičica soli
1 kašičica mljevenog crnog bibera
¾ šolje tjestenine
Uputstva
Korak 1
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri; pirjajte celer, mrkvu, luk, peršin i lovorov list dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Smjesi od povrća dodajte goveđi temeljac, pileći temeljac, puretinu, sol i biber; dovesti do ključanja. Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i dinstajte dok se juha ne zagrije, oko 15 minuta.
Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom
Naučnici: Pas razumije šta mu se govori
PRIRODNI LIJEKOVI KOJI SE PREPORUČUJU PROTIV HELIKO BAKTERIJE (HELICOBACTER PYLORI)
Korak 2
Umiješajte tjesteninu u juhu i kuhajte dok tjestenina ne omekša, a čvrsta na ugriz, oko 15 minuta.
Kalorije
Po Porciji:
196 kalorija; protein 18,3 g 37% DV; ugljeni hidrati 17g 6% DV; masti 5,7 g 9% DV; holesterol 35,8 mg 12% DV; natrijum 856,9mg 34% DV.
Primjedbe
Objavi komentar