Meko izrezani šećerni kolačić koji koristim godinama. Prije pečenja posipam šećerom u boji.
Mekani božićni kolačići |
Sastojci
3 ¾ šolje brašna za sve namjene
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičica soli
1 šolja margarina
1 ½ šalice bijelog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanilije
Uputstva
Korak 1
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol, ostavite sa strane. U velikoj posudi pomiješajte margarin i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju. Postepeno umiješajte prosijane sastojke dok se potpuno ne upije. Pokrijte tijesto i ohladite 2 sata.
Korak 2
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Podmažite listove kolačića. Na čistoj pobrašnjenoj površini razvaljajte male porcije ohlađenog tijesta. Izrežite oblike rezačima kolačića.
Paprikaš od bamije
Aronija prirodni lijek
VISOK HEMOGLOBIN - ZAŠTO JE OPASAN I KOJI SU SIMPTOMI
Korak 3
Pecite 6 do 8 minuta u prethodno zagrijanoj rerni ili dok rubovi jedva ne porumene. Uklonite s listova kolačića da se ohlade na rešetkama.
Primjedbe
Objavi komentar