Nivo: Lako
Ukupno: 23 min
Priprema: 15 min
Kuhanje: 8 min
Prinos: 4 porcije
Sastojci:
Salata:
1 češanj češnjaka
1 kašičica soli, plus još po ukusu
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/4 limuna, sok (oko 1 žlica)
1 šalica rajčice narezane na kolutiće
1 krastavac, neoguljen, razrezan po dužini i narezan
3 paprike, mljevene
1 kašika nasjeckanog svježeg kopra
Svježe mljeveni crni biber
Piletina na žaru:
4 pileća paillarda (scaloppini),
Sprej od maslinovog ulja
Svježe mljeveni crni biber
Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom
Seks donosi zdravlje
4 NAJMOĆNIJE METODE ZA LIJEČENJE ŽENSKIH POLNIH BOLESTI
Uputstva
Razbijte češanj bijelog luka, pospite 1 kašičicom soli i ravnom stranom velikog noža, zgnječite i namažite grubom pastom. Stavite pastu od belog luka u veću posudu i umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Dodajte paradajz, krastavac, feferončine i kopar i bacite. Dajte nekoliko izdašnih meljava crnog bibera. Bacite ponovo i ostavite sa strane.
Zagrijte grill tavu ili tavu koja se ne lijepi na srednje jaku. Pileće pajale lagano poprskajte maslinovim uljem i začinite solju i crnim biberom. Piletinu pecite na žaru, po potrebi u serijama, kako biste izbjegli gužvu u tavi, okrećući jednom, dok se ne skuha, oko 2 minute po strani. Stavite svaki pajac na tanjir i poslužite preliven salatom od paradajza i krastavaca.
Primjedbe
Objavi komentar