Ljubitelje ledenog vjetra oduševit će ova torta od beze kora, fine kreme s Lino ladom milk i ploškama marelica.
Sastojci
10 bjelanjaka
300 g šećera u prahu
1 žlica octa
ZA KREMU
10 žumanjaka
30 g šećera
40 g Gussnela Dolcela
300 ml mlijeka
2 Vanilin šećera Dolcela
200 g maslaca
200 g Lino lade milk
500 ml slatkog vrhnja
1 Šlag fix Dolcela
470 g ocijeđene mase Kompot marelica Podravka
Priprema
1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postepeno dodajte vanilin šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Smjesu podijelite na 3 dijela.
2. Na papir za pečenje veličine podloška torte (Ø 24 cm) nanesite smjesu tako da uz rub ostane 1,5 cm slobodno. Kod pečenja tijesto će se malo raširiti. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 45 minuta. Tako pripremite 3 kore i ohladite.
3. Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
4. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu (da se dodatno ne zagrijava) i ostavite da se ohladi.
5. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk.
6. Slatko vrhnje istucite u šlag. Na pola miksanja umiješajte šlag fix i još miksajte do željene čvrstoće.
Palačinke sa jogurtom
Crveno vino je korisno koliko i fitnes
VISOK HEMOGLOBIN - ZAŠTO JE OPASAN I KOJI SU SIMPTOMI
7. Beze koru premažite s pola kreme, posložite pola količine na ploške narezanih marelica, stavite sloj šlaga i prekrijte drugom beze korom. Koru premažite ostatkom kreme, posložite narezane marelice, premažite šlagom u tankom sloju, pa prekrijte trećom korom.
8. Kolač sa svih strana premažite šlagom i ukrasite voćem po želji. Možete ga i posuti listićima badema ili nasjeckanim pistacijama.
Posluživanje
Bijelu Lino lada tortu poslužite dobro ohlađenu.
Savjet
Kore se mogu peći istovremeno na tri razine pećnice uz upotrebu ventilatora.
(coolinarika.com)
Primjedbe
Objavi komentar