Umjesto tradicionalnog parmezana od patlidžana, otkrio sam da upotreba prženih zelenih rajčica daje bolji okus i teksturu!
Priprema: 25 min
Kuhar: 45 min
Ukupno: 1 h 10 min
Servisi: 10
Prinos: 1 posuda za pečenje
Sastojci
2 jaja
4 šolje talijanskih sezonskih mrvica hljeba
10 zelenih rajčica, narezanih
6 šolja špageti sosa, podijeljeno
Paket od 1 isjeckanog mozzarella sira, podijeljen
½ šalice ribanog parmezana, podijeljeno
½ kašičica sušenog bosiljka
Uputstva
Korak 1
Zagrijte rernu na 350 stepeni 175 stepeni C.
Korak 2
Umutite jaja u maloj posudi dok ne postanu glatka. U plitku posudu sipajte mrvice hleba. Umočite svaku krišku paradajza u jaje i premažite krušnim mrvicama. Posložite na listove za pečenje u jedan sloj.
Korak 3
Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni, oko 5 minuta po strani.
Paprikaš od bamije
Nova metoda za mršavljenje bez dijete
JAPANSKI NOBELOVAC (74): OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVATE ZDRAVLJE I PODMLADITE CELO TELO!
Korak 4
Na dno posude za pečenje ulijte 3 šalice umaka od špageta. Na vrh sloj kriški paradajza. Položite polovicu mozzarelle i parmezana na vrh. Ponovite slojeve sa preostalim umakom od špageta, paradajzom, mozzarella sirom i parmezanom. Pospite bosiljak na vrh.
Korak 5
Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni, oko 35 minuta.
Podaci o prehrani ovog recepta uključuju punu količinu sastojaka za pohanje. Stvarna količina konzumiranog paniranja varira.
Kalorije
Po Porciji: 482 kalorije; proteini 24,4g; ugljeni hidrati 60,5g; masti 16g; holesterol 72,8mg; natrijum 1675,2mg.
Primjedbe
Objavi komentar