Prženi zeleni paradajz parmezan

Prženi zeleni paradajz parmezan

Umjesto tradicionalnog parmezana od patlidžana, otkrio sam da upotreba prženih zelenih rajčica daje bolji okus i teksturu!

Priprema: 25 min
Kuhar: 45 min
Ukupno: 1 h 10 min
Servisi: 10
Prinos: 1 posuda za pečenje

Sastojci

2 jaja

4 šolje talijanskih sezonskih mrvica hljeba

10 zelenih rajčica, narezanih

6 šolja špageti sosa, podijeljeno

Paket od 1 isjeckanog mozzarella sira, podijeljen

½ šalice ribanog parmezana, podijeljeno

½ kašičica sušenog bosiljka

Uputstva

Korak 1
Zagrijte rernu na 350 stepeni 175 stepeni C.

Korak 2
Umutite jaja u maloj posudi dok ne postanu glatka. U plitku posudu sipajte mrvice hleba. Umočite svaku krišku paradajza u jaje i premažite krušnim mrvicama. Posložite na listove za pečenje u jedan sloj.

Korak 3
Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni, oko 5 minuta po strani.

Paprikaš od bamije

Nova metoda za mršavljenje bez dijete

JAPANSKI NOBELOVAC (74): OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVATE ZDRAVLJE I PODMLADITE CELO TELO!

Korak 4
Na dno posude za pečenje ulijte 3 šalice umaka od špageta. Na vrh sloj kriški paradajza. Položite polovicu mozzarelle i parmezana na vrh. Ponovite slojeve sa preostalim umakom od špageta, paradajzom, mozzarella sirom i parmezanom. Pospite bosiljak na vrh.

Korak 5
Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni, oko 35 minuta.

Podaci o prehrani ovog recepta uključuju punu količinu sastojaka za pohanje. Stvarna količina konzumiranog paniranja varira.

Kalorije
Po Porciji: 482 kalorije; proteini 24,4g; ugljeni hidrati 60,5g; masti 16g; holesterol 72,8mg; natrijum 1675,2mg.

Primjedbe

Popularni postovi