Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT

 

Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT

Biskvit i prozračna krema na bazi slatkog vrhnja s komadićima čokolade koji daju “stracciatella izgled“, rezultiraju laganom, ne previše slatkom tortom s kojom će svi biti zadovoljni.

Stracciatella torta - NAJBOLJI RECEPT


Sastojci


ZA BISKVIT:

2 Dolcela Čokoladna Muffinsa

2 jaja

200ml ulja

300ml vode


ZA KREMU:

500ml slatkog vrhnja

1 Dolcela Šlagfix

1 Dolcela Limun šećer

5 žlica tekućeg jogurta

1 žličica ekstrakta vanilije

1 Dolcela želatina

5 žlica vode

100 g čokolade


DEKORACIJA:

500 ml slatkog vrhnja


Biskvit i prozračna krema na bazi slatkog vrhnja s komadićima čokolade koji daju “stracciatella izgled“, rezultiraju laganom, ne previše slatkom tortom s kojom će svi biti zadovoljni.


Priprema

1. Smjesu za muffine napravite prema uputama s pakiranja.

2. Mješavinu za kolač uspite u posudu, dodajte jedno jaje, 100ml ulja i 150ml vode, miksajte električnim mikserom 3-4 minute da dobijete glatko tijesto.

3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje Ø 20 cm na čije dno ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Cijeli postupak ponovite još jednom kako bi dobili dva biskvita.

4. Za kremu, izmiksajte ohlađeno slatko vrhnje dok ono ne krene povećavati svoj volumen i dok konzistencija ne postane malo čvršća. Ovaj dio radimo na većoj brzini miksera kako bi dodali što više zraka u vrhnje.

5. Sadržaj vrećice želatine pomiješajte sa 5 žlica hladne vode. Ostavite bubriti 10 minuta. Miješajući zagrijavajte (ne kuhati) dok se želatina potpuno ne otopi.

6. Dodajte limun šećer, tekući jogurt, ekstrakt vanilije, pripremljenu želatinu i šlagfix.

7. Nastavite miksati električnim mikserom dok tragovi pokreta miksera postanu vidljivi na površini vrhnja. Sada je potrebno malo usporiti brzinu miješanja jer je proces pripreme šlaga tada pri kraju.

8. Čokoladu naribajte na ribež i pomoću špatule ju polagano umiješajte u gotovu kremu. Kremu istresite na prvi biksvit koji je u kalupu te ju poravnajte. Poklopite sve s drugim biskvitom.

9. Tortu tako spremite u hladnjak na par sati, a najbolje i preko noći kako bi se krema dobro stisnula.

10. Dan poslije ukrasite tortu tako da slatko vrhnje čvrsto izmiksate te u pola smjese dodate rastopljene čokoladne zvjezdice koje su došle u pakiranju smjese za čokoladne muffine. Dobro promiješajte kako bi vrhnje dobilo lijepu smeđu, čokoladnu boju.

11. Žlicom nanosite čokoladno vrhnje na donju polovicu torte a bijelo vrhnje na gornji polovicu. Spojite hrpice vrhnja kako bi se pokrila cijela torta i kako bi se dobio zanimljiv uzorak.


Posluživanje

Poslužite dobro rashlađeno.


Savjet

Čim tragovi miksera postanu postojani te se tučeno vrhnje počne zadržavati na metlicama, zaustavite miješanje jer će daljnja obrada rezultirati formiranjem zrnaca masnoće.

Primjedbe

Popularni postovi