Pica Margarita s tijestom od tikvica

Vrijeme: 60 min

Količina: 3 porcije

Pica-Margarita-s-tijestom-od-tikvica-recept
 Pica Margarita s tijestom od tikvica


Potrebni sastojci

tikvice 1 komad - srednji

jaja 2 komada

mocarela 1 komad

paradajzna pasta 4 kašike

sušeni bosiljak 1/2 kašičice

bosiljak 6-8 liski


Recept:

Pica od tikvica ?! Ozbiljan si ?! Samo postojanje recepta za pizzu sa tikvicama veliko je iznenađenje! Recept za pizzu s tikvicama od margarite odlična je ideja za recept za pizzu bez brašna koji će oduševiti ljubitelje keto dijete, ali i oduševiti sve druge ljubitelje ukusne hrane. Lagano, lako, ljetno jelo koje možete pripremiti za tren. Pizza Margarita s tikvicama možda nije prava pica Margarita, ali je jednako ukusna.

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

Nova metoda za mršavljenje bez dijete

PRIRODNI LIJEKOVI KOJI SE PREPORUČUJU PROTIV HELIKO BAKTERIJE (HELICOBACTER PYLORI)

Prvi korak u receptu za pizzu Margarita sa tijestom od tikvica je priprema tikvica za tijesto. Odaberite tikvice srednje veličine. Naribajte ih, posolite solju i ostavite oko pola sata da se ocijedi suvišna voda. Nakon 30 minuta čvrsto pritisnite rukama da iscuri što više vode.

Razbijte jaja, a zatim dodajte naribane i ocijeđene tikvice. Nakon što ste dobro izmešali, stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i sipajte smesu. Ravnomjerno rasporedite u zagrijanoj pećnici od 220 stepeni oko 15-20 minuta dok ne dobije apetitnu blago zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Izmiješajte pire od rajčice sa osušenim bosiljkom i pospite. Mocarelu narežite na krugove i rasporedite na sos od paradajza. Pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta. Prije posluživanja, bosiljak stavite na pizzu.


Napomene:

Recept za picu od tikvica samo je jedna od bezbrojnih svježih ideja za pravljenje tikvica. Palačinke od tikvica izvrsna su i atraktivna ideja, baš poput kolutova tikvica . Hrskave tikvice u rerni također su ukusne i zanimljive.

Primjedbe

Popularni postovi