Lijene kupusne sarme u obliku kolača

lijene-kupusne-sarme-u-obliku-kolača-recept
Lijene kupusne sarme u obliku kolača


Način pripreme: Lako
Vreme: 110 min.
Količina: 6 porcija


Potrebni sastojci:

kiseli kupus 6 listova (velikih)
mljeveno meso 600 grama
pirinač 2/3 šalice čaja
poriluk 2 stabljike
paprika 1 kašičica
čubrica 1/2 kašičice
biber 1/3 kašičice
ulje 2/3 šalice čaja


Recept:

Ako ste i vi u timu ljubitelja sarme, ali ih ne kuhate često, jer vam nije stalo da ih zamotate, posložite u lonac i pazite kako ih kuvate, onda je recept za lijenu sarmu u obliku torte vaš recept. Okus lijene sarme klasičan je okus sarme od kupusa, a priprema je još lakša. Još jedan veliki plus sarme od lijenog kupusa je lijep izgled koji će impresionirati i pretenciozne goste.

Prvi korak u receptu za lijenu sarmu od kupusa u obliku kolača je priprema nadjeva. Sitno nasjeckajte poriluk, operite rižu i ocijedite vodu. U velikoj tavi ili šerpi zagrijte ulje i ulijte luk i pirinač. Miješajte dok riža ne postane staklasta oko 5 minuta.

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

Povrće sa najmanje šećera

JAPANSKI NOBELOVAC (74): OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVATE ZDRAVLJE I PODMLADITE CELO TELO!

Maknite rižu sa vatre i dodajte joj mljeveno meso, dobro promiješajte da mljeveno meso ne stvara grudice. Vratite na štednjak, dodajte začine i 1 kašičicu soli i pržite dok se mleveno meso ne raspadne. Zatim dodajte 1 šalicu vode i pustite da smjesa prokuha na laganoj vatri. Nakon što se voda potpuno upije, uklonite smjesu s vatre.

U podmazanom kalupu za torte, po mogućnosti sa rupom, dobro rasporedite listove kupusa. Rasporedite ih tako da forma bude prekrivena lišćem kupusa. Smjesu rasporedite u oblik, a vrh omotajte kupusom tako da fil bude potpuno pokriven. Ulijte 1 ½ šalicu vode i pecite u zagrijanoj pećnici od 170 stepeni otprilike sat vremena dok se tečnost potpuno ne upije.

Primjedbe

Popularni postovi